LEZING & IFTAR | Taalkundige Wonderen van de Koran | Imam Abdelhafid Mahla | ZONDAG 13 juli 2014

LEZING & IFTAR | Taalkundige Wonderen van de Koran | Imam Abdelhafid Mahla | ZONDAG 13 juli 2014

Posted on donderdag 10 juli 2014 in Activiteiten

Ramadan_2014_03

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lezing

Na twee prachtige lezingen waarin de Koran van diverse kanten werd belicht, gaat onze volgende lezing over de taalkundige wonderen van de Koran. Zoals jullie ongetwijfeld weten is een van de grootste wonderen van Allah SWT de Openbaring van de Edele Koran.

De Koran zoals we die vandaag de dag kennen is niet in één keer geopenbaard aan de Profeet (saw), maar in verschillende delen en over 23 jaar. Iedere aya die werd gezonden bevatte een levensles voor de moslims en is op zo geformuleerd dat het op geen enkele manier door mens of djin is te evenaren. Maar waarom is het zo moeilijk om een enkele aya te evenaren?

2_23

“Indien jullie twijfelen aan hetgeen Wij aan Onze Boodschapper (Mohammèd) hebben neergezonden, produceert dan een hoofdstuk dat er op lijkt en roept jullie getuigen buiten Allah, als jullie rechtschapen zijn (2:23)”.

Hoe komt het dat niemand deze uitdaging met succes heeft kunnen volbrengen? En hoe komt het dat de Koran – die complexe onderwerpen bespreekt als metafysica, religieuze overtuigingen en aanbidding, gebed, recht en moraliteit, het hiernamaals, wetenschappelijke feiten etc. – zichzelf nooit tegenspreekt?

Aanstaande zondag (13 juli 2014) zal Imam Abdelhafid Mahla met ons in shaa Allah de Koran behandelen op een manier die we niet kennen, en laten zien dat de Koran daadwerkelijk het boek van Allah SWT is. Mis deze kennis dus niet! Jullie zijn welkom vanaf 20.00 uur.

Iftar

Zoals jullie ieder jaar van ons gewend zijn, vindt er aansluitend aan iedere lezing een iftar plaats. Iftars die mogelijk worden gemaakt door vrijwilligers die fi sabililah – dmv eigengemaakte hapjes of een financiële bijdrage – hun broeders en zusters het vasten laten verbreken. Want zoals onze geliefde Profeet (saw) al zei:

“Degene die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degene van wie hij het vasten verbreekt), zonder dat de beloning van de vastende persoon enigszins verminderd wordt.”

Mis dus niet een kans om zelf ook hassanaat te verdienen!
Natuurlijk is er ook dan weer gelegenheid om maghreb en isha/taraweeh te bidden.

Echter ook dit jaar is het alleen maar mogelijk na aanmelding via het onderstaande formulier. Dit is mogelijk tot zaterdag 12-07 23.59 uur. Daarna is aanmelding niet meer mogelijk.

Wees er dus snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

WasSalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid