LEZING & IFTAR | De Levende koran | AZZEDINE KARRAT | ZONDAG 29 juni 2014

LEZING & IFTAR | De Levende koran | AZZEDINE KARRAT | ZONDAG 29 juni 2014

Posted on maandag 23 juni 2014 in Activiteiten

Ramadan_2014_01

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Allahouma baligna Ramadan

Ramadan….de geliefde maand waar we allemaal -jong en oud- naar uitkijken. De een verheugt zich op de saamhorigheid en gezamenlijk eten met familie en vrienden en een ander kijkt uit naar alle mogelijkheden om zijn imaan zo veel mogelijk te boosten.

Maar waar doen we het allemaal voor? Waarom is ramadan zo een belangrijke maand voor ons moslims? In de lezingenreeks van dit jaar kijken we naar de openbaring van de Koran aan onze profeet Mohammed SAW wat niet geheel toevallig in de maand ramadan was. We belichten de wonderbaarlijke Koran vanuit verschillende perspectieven in de 4 lezingen en laten zien waarom alles waar we ooit mee te maken hebben, onlosmakelijk verbonden is met de Koran.

Zoals jullie ieder jaar van ons gewend zijn, vindt er aansluitend aan iedere lezing een iftar plaats. Iftars die mogelijk worden gemaakt door vrijwilligers die fi sabililah -dmv eigengemaakte hapjes of een financiële bijdrage- hun broeders en zusters het vasten laten verbreken. Want zoals onze geliefde profeten SAW al zei:

“Degene die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degene van wie hij het vasten verbreekt), zonder dat de beloning van de vastende persoon enigzins verminderd wordt.”

Mis dus niet een kans om zelf ook hassanaat te verdienen!

Natuurlijk is er ook dan weer gelegenheid om magreb en isha/taraweeh te bidden.

Echter ook dit jaar is het alleen maar mogelijk na aanmelding via jcve.nl . Dit is mogelijk tot zaterdag 28-06 23.59 uur. Daarna is aanmelding niet meer mogelijk.

Wees er dus snel bij. Want vol=vol

Tot dan in sha’Allah

WasSalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid