AFGELAST: Moslim zijn in een digitaal tijdperk | Khalid Benhaddou | zaterdag 24 mei 2014

AFGELAST: Moslim zijn in een digitaal tijdperk | Khalid Benhaddou | zaterdag 24 mei 2014

Posted on zondag 11 mei 2014 in Activiteiten

Digitaal tijdperk

Update vrijdag 23 mei:

Assalamoe aleikom allemaal,
Op zaterdag 24 mei zou de lezing met als titel ‘Moslim zijn in een digitaal tijdperk’ worden gegeven door broeder Khalid Benhaddou bij vereniging Ettaouhid. Door onvoorziene omstandigheden is onze geliefde broeder echter niet meer in staat deze lezing te verzorgen. Helaas betekent dit dat de bijeenkomst op 24 mei NIET doorgaat.

Aangezien JCVE het onderwerp social media en onze dagelijkse omgang daarmee, ook vanuit islamitisch perspectief, erg belangrijk vindt, wordt de lezing verschoven naar een nader bekend te maken datum. Zodra hier meer informatie over is zullen wij jullie hierover berichten.

JCVE hoopt jullie allen alsnog, op een ander moment, te mogen verwelkomen bij deze lezing. Veel excuses voor het ongemak.

Wassalaam,
JCVE


Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Social Media; wij hebben er allemaal mee te maken. We leven in een tijdperk waarin het bijna onmogelijk is om het te ontwijken. We kunnen misschien zelfs zeggen dat we er afhankelijk van geworden zijn. Maar, wat brengt het precies met zich mee? Wij zijn voornamelijk heel positief over de sociale media. Het heeft vele voordelen, vinden de jongeren van tegenwoordig. Je kunt ermee op de hoogte blijven, je kunt contact onderhouden, en zo kun je het gebruiken als een bron van informatie en adviezen. Maar het blijkt de laatste tijd ook dat het veel negativiteit met zich mee brengt, zoals het gebrek aan privacy, afleiding, verslaving, en het veroorzaakt vele soorten afwijkende gedragingen.

Wat maakt de sociale media zo bijzonderlijk verslavend? Wat heeft ervoor gezorgd dat wij allemaal blijven hechten aan de media? En hoe kunnen wij, zeker als Moslimzijnde, er op een gezonde manier mee omgaan? Worden wij meegesleurd in alle roddels, pesterijen en nutteloze informatie, of kunnen wij er toch voor kiezen om het op zo’n manier te gebruiken, dat onze gemeenschap daar alleen maar baat bij heeft?

Om dit onderwerp nader toe te lichten, geeft Ustadh Khalid Benhaddou lezing waarbij iedereen van harte welkom is, zaterdag 24 mei vanaf 15.30! Wees er dus vooral bij, nodig iedereen uit en verspreid deze woorden!

Belangrijke informatie in het kort:
Moslim zijn in een digitaal tijdperk, door ustadh Khalid Benhaddou
Dag: zaterdag 24 mei
Tijd: 15:30 uur (inloop) 16:00 – 18:00
Locatie: Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam

Wassalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid