Lezingreeks: ‘Introductie tot Fiqh’ | Lezing 2: ‘De vier Wetscholen’ |Sheikh Said el Mokadmi | zaterdag 21 december 2013

Lezingreeks: ‘Introductie tot Fiqh’ | Lezing 2: ‘De vier Wetscholen’ |Sheikh Said el Mokadmi | zaterdag 21 december 2013

Posted on dinsdag 17 december 2013 in Activiteiten

Fiqh_2

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم

Na de mooie en leerzame lezing van vorige week over de vrome voorgangers, volgt deze week zaterdag (21 december) een tweede lezing binnen de lezingenreeks ‘Introductie tot Fiqh’. Sheikh Said El Mokadmi zal ons een informatieve en spectaculaire lezing verzorgen over islamitische jurisprudentie. Mocht je de eerste lezing hebben gemist dan is dat geen probleem. Zorg dat je er bij bent!

“…Vraag dus aan hen, die met de bewaring der schriften zijn belast, indien gij niet weet dat dit de waarheid is…”
(Surah An-Nahl, vers 43)

Vaak horen wij de term madhab of wetschool vallen binnen een islamitische context. Deze wetscholen representeren ieder een methodiek van jurisprudentie binnen de islam. Door deze verschillen in methodiek en benadering van de authentieke islamitische bronnen zijn er kleine verschillen ontstaan binnen de islamitische fiqh zelf. Hoe kan het dat er toch verschillen zijn binnen de handelingen in bijvoorbeeld het gebed of de wudu, is er niet één correcte manier? Wat houdt zo een wetschool eigenlijk in? Hoe en waar zijn ze ontstaan? En moeten wij een wetschool volgen of kunnen wij gewoon de Koran en de Sunnah volgen, zoals veel mensen tegenwoordig claimen?

Deze en nog veel meer vragen zullen zaterdag 21 december beantwoord worden door Sheikh Said El Mokadmi.

Twijfel dus niet & profiteer van deze leerzame avond. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 21 december vanaf 17.30 uur!

Wij hopen je aanstaande zaterdag te zien insha’Allah!

In het kort:

Lezingenreeks: ‘Introductie tot Fiqh’
Lezing: Deel 2 – ‘De Vier Wetscholen’ door Sheikh Said El Mokadmi
Dag: zaterdag, 21 december 2013
Tijd: 17:30 uur (inloop)
Locatie: Vereniging Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam.


View Larger Map