Lezing: ‘Waarom ik’ | Broeder Al Khattab | zondag 2 maart 2014

Lezing: ‘Waarom ik’ | Broeder Al Khattab | zondag 2 maart 2014

Posted on maandag 24 februari 2014 in Activiteiten

waarom_ik

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Deze lezing staat in het teken van de vraag ‘Waarom ik’.

Waarom ben ik nog steeds niet succesvol? Waarom behaal ik geen goede resultaten voor mijn tentamens, ondanks dat ik mij erg hiervoor inspan? Waarom heb ik strenge ouders? Waarom ben ik nog steeds niet getrouwd? Waarom ben ik lang of juist kort? Waarom ben ik dik of juist dun? Waarom heb ik nooit geluk?

Waarom IK? Waarom moet uitgerekend mij dit overkomen?

29_3

Dachten de mensen dat zij met rust worden gelaten, als zij zeggen: “Wij geloven” en dat zij niet beproefd worden? En voorzeker, Wij hebben degenen vóór hen op de proef gesteld.
(Surah 29, vers 3)

2_155
2_156
2_157

En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van vrees en honger en vermindering van bezittingen en levens en vruchten. Maar geeft verheugende tijdingen aan de geduldigen. Degenen die wanneer een ramp hen treft, zeggen: “Waarlijk, aan Allah behoren wij en voorwaar, tot hem zullen wij terugkeren.”
(Surah 2, vers 155 – 157)

De Profeet (saw) heeft gezegd: “Geen ellende en ziekte treft de moslim, noch zorg, verdriet, schade of pijn, zelfs geen doorn prikt hem of Allah zal enkele zonden van hem kwijtschelden vanwege dit.”
(Sahih al Bukhari)

Ondanks dat onder andere de bovenstaande verzen en hadith ons een antwoord geeft op de vraag, waarom bepaalde zaken ons verkomen, blijven we vragen stellen. Wellicht omdat wij de werkelijke betekenis hiervan niet begrijpen of toepassen. Wil je weten wat de werkelijke betekenis hiervan is en hoe je dit in de praktijk kunt realiseren? Kortom, wil je een antwoord op de vraag ‘Waarom ik’? Kom dan naar de lezing op zondag 2 maart die verzorgd wordt door onze geliefde broeder Al Khattab. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur!

Belangrijke informatie in het kort:
Lezing: ‘ Waarom ik’ Al Kattab
Dag: Zondag | 2 maart 2014
Tijd: 15:00 uur (inloop)
Aanmelding: verplicht via de onderstaande formulier
Locatie: Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam (kaart)

Wassalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid