Lezing: “Social Media” | ustadh Basam el-Saleh | zaterdag 23 maart 2019

Lezing: “Social Media” | ustadh Basam el-Saleh | zaterdag 23 maart 2019

Posted on donderdag 14 maart 2019 in Activiteiten

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم ورحمة اللّٰه وبركاته

Na een lange afwezigheid zijn wij, met de hulp van Allah, weer terug! Wij brengen u een lezing die u niet wilt missen, namelijk “Social Media“! Hoe moet een moslim omgaan met sociale media? De ustadh Bassem el Salah zal een aantal praktische adviezen geven over het gebruik van sociale media, door moslims in het westen. Lees hieronder verder over de relevantie van sociale media in ons leven en ontdek waarom de lezing echt iets voor u is! 

Hieronder vindt u een korte beschrijving van de lezing. De lezing is ook online te volgen op onze Facebook-pagina (FB.com/jcve.nl)!


Lezing: “Social Media”

 

Social Media; wij hebben er allemaal mee te maken. We leven in een tijdperk waarin het bijna onmogelijk is om het te ontwijken. We kunnen misschien zelfs zeggen dat we er afhankelijk van geworden zijn. Maar, wat brengt het precies met zich mee? Wij zijn voornamelijk heel positief over de sociale media. Het heeft vele voordelen, vinden de jongeren van tegenwoordig. Je kunt ermee op de hoogte blijven, je kunt contact onderhouden, en zo kun je het gebruiken als een bron van informatie en adviezen. Maar het blijkt de laatste tijd ook dat het veel negativiteit met zich mee brengt, zoals het gebrek aan privacy, afleiding, verslaving, en het veroorzaakt vele soorten afwijkende gedragingen.

Wat maakt de sociale media zo bijzonderlijk verslavend? Wat heeft ervoor gezorgd dat wij allemaal blijven hechten aan de media? En hoe kunnen wij, zeker als Moslimzijnde, er op een gezonde manier mee omgaan? Worden wij meegesleurd in alle roddels, pesterijen en nutteloze informatie, of kunnen wij er toch voor kiezen om het op zo’n manier te gebruiken, dat onze gemeenschap daar alleen maar baat bij heeft?

Om dit onderwerp nader toe te lichten, geeft Ustadh Bassem al Saleh een lezing waarbij iedereen van harte welkom is, zaterdag 23 maart 2019 om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Wees er dus vooral bij, nodig iedereen uit en verspreid deze woorden.

IN HET KORT!

Lezing: Social Media
Spreker: ustadh Bassam el-Saleh
Datum: zaterdag 23 maart 2019
Tijd: (Inloop 1900) 19.30- 20.30 uur
Locatie: Vereniging Ettaouhid, Kogelvangerstraat 114, 3014 ZP Rotterdam (1 min vanaf tramhalte Tiendplein)
Kosten: GRATIS