Lezing: “Roken bestrijden” | Broeder Mohamed Chaleh | zo 19 maart 2017

Lezing: “Roken bestrijden” | Broeder Mohamed Chaleh | zo 19 maart 2017

Posted on zondag 12 maart 2017 in Activiteiten

Roken_bestrijden

 

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم ورحمة اللّٰه وبركاته

Het roken van sigaretten is één van de normaalste zaken van de wereld. En dat bedoelen we letterlijk: het is een kwaad dat niet alleen in een paar landen voorkomt, maar juist in bijna alle landen op de wereld.

Iedereen kent wel iemand die verslaafd is aan het roken van sigaretten. We gebruiken hier bewust het woord “verslaafd” en niet “gewoonte”. Dit omdat het roken van sigaretten meestal als minder ernstig wordt gezien door de maatschappij dan het eigenlijk is. Roken is erg slecht voor een persoon. Het maakt meer kapot dan je lief is.

Nu rijst de vraag hoe te stoppen? Hoe stop je ‘s-werelds grootste en dodelijkste verslaving? Hoe kun je eindelijk bevrijd raken van dit gif? Waarom lijkt stoppen zo moeilijk (wat het eigenlijk niet is)?
Waarom wordt er zo weinig aan gedaan? Wat is het islamitische oordeel over roken? Is het halal, is het haram? Waarom zien we bij sommige islamitische gemeenschappen dat er meer gerookt wordt en bij andere weer minder?

Broeder Mohamed Chaleh heeft zich deze vragen ook gesteld, maar het daar niet bij gelaten. Hij heeft juist actie ondernomen om hier tegen te gaan strijden.

Stoppen met roken lijkt moeilijk of zelfs onmogelijk. Maar met een oprechte intentie, het zoeken van kennis en de hulp van Allah kan iedereen ervan afkomen. Vandaar dat we u willen uitnodigen om dit event bij te wonen waarbij we samen (interactief) gaan leren over dit niet al te kleine onderwerp. Wees welkom om de strijd aan te gaan.

Zowel rokers als niet-rokers hebben baat bij deze bijeenkomst, omdat het ons allemaal aan gaat. De roker leert hoe hij/zij dit kan stoppen, en de niet-roker kan anderen helpen om te stoppen. Samen gaan we de strijd aan tegen het roken, in sha Allah.

“O jullie die geloven, redt u zelf en uw gezinnen van het Vuur,……”
(Surah At-Tahreem: 6)

In het kort

Interactieve lezing: Roken bestrijden
Spreker: Broeder Mohamed Chaleh
Datum: zondag 19 maart 2017
Tijd: 15:00 tot 17:00
Adres: Schietbaanlaan 100A, 3021 LN ROTTERDAM