Lezing: ‘Risale-i Nur – Said Nursî’ | Mohamed Aarab | vrijdag 15 november 2013

Lezing: ‘Risale-i Nur – Said Nursî’ | Mohamed Aarab | vrijdag 15 november 2013

Posted on vrijdag 15 november 2013 in Activiteiten

risale_i_nur

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم

Hoe ver reikt je kennis, als geleerden je de bijnaam geven “Bediüzzaman” (بديع الزمان – de wonderbaarlijke van deze tijd)? We hebben het hier over de grote geleerde Said Nursî, die in de nadagen van het Ottomaanse Rijk en de begindagen van de Turkse Republiek vorm heeft gegeven aan een herleving van Islamitische wetenschappen, in een tijdperk waarin de Islam hevig onder vuur lag.

Zijn grootste werk – Risale-i Nur (de brieven van licht) – is een diepgaande uitleg van de Qor’an, en een belangrijk antwoord op twijfels en verdachtmakingen die worden gezaaid rondom de waarheid en relevantie van de Islam in de moderne tijd. Of in de woorden van Said Nursi: “de Qor’an is de immer aanwezige en onuitputtelijke zon”.

Op vrijdag 15 november a.s. zal ustadh Mohamed Aarab – docent aan de Islamitische Universiteit Rotterdam – een introductie geven van dit belangrijke werk en ingaan op lessen die wij hieruit kunnen halen. Deze lezing wordt gegeven op de Islamitische Universiteit Rotterdam (Bergsingel 135), en is een samenwerking van SV De Tulp en JCVE. Iedereen is van harte welkom vanaf 18.30 uur!

Meld je nu aan via het onderstaande formulier!

Wij hopen jullie van harte te mogen verwelkomen!

De belangrijkste informatie in het kort:

Lezing: ‘Risale-i Nur – Said Nursi’ door ustadh Mohamed Aarab
Georganiseerd door SV De Tulp en JCVE
Dag: vrijdag 15 november a.s.
Tijd: 18:30 uur (inloop)
Locatie: Islamitische Universiteit Rotterdam, Bergsingel 135, Rotterdam-Noord


View Larger Map