Lezing: ‘Mijn Identiteit’ | Broeder Bahri Bulut | Zondag 13 april 2014

Lezing: ‘Mijn Identiteit’ | Broeder Bahri Bulut | Zondag 13 april 2014

Posted on maandag 31 maart 2014 in Activiteiten

Mijn identiteit

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Deze lezing staat in het teken van ‘Mijn identiteit’.

22_78
Hij is degene Die jullie moslims genoemd heeft, vroeger en hierin (in de Koran).
(Soerat al-Hadj: 78)

Voel je meer Marokkaans of Nederlands? Ben je eerst moslim dan Turk of eerst Turk dan moslim? Wat voor soort moslim ben je, liberaal, gematigd of radicaal? Ben je een bekeerling, wanneer ga je dan op vakantie naar Turkije of Marokko?
Dit zijn vele vragen die je vast weleens hebt gehoord en die te maken hebben met het vormgeven van je identiteit. Want wie ben ik nou eigenlijk? Blijf ik Marokkaans , Turks, Pakistaans, Afghaans of Somalisch, terwijl ik in Nederland geboren en getogen ben? Blijf ik Hollands, terwijl ik mij heb bekeerd tot de Islam?
Hedendaags worstelen vele moslims met hun identiteit. Je ziet zelfs dat sommige moslims afstand nemen van hun culturele achtergrond en geloof. Andere zijn juist heel radicaal, maar de meeste moslims zoeken naar de middenweg. Ze lopen tegen vele zaken aan en weten niet hoe hiermee om te gaan.

Hoe kun je in de samenleving participeren zonder dat je daarbij je geloof verwaarloosd of afstand neemt van je culturele achtergrond? Kortom, hoe kan ik mijn identiteit op de beste manier vormgeven? Ben je benieuwd naar een antwoord op deze vraag , kom dan naar de lezing die door onze geliefde broeder Bahri Bulut zal worden gegeven.

Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur!

Belangrijke informatie in het kort:
Lezing: ‘Mijn identiteit’
Dag: Zondag 13 april
Tijd: 15:00 uur (inloop) 15:30 – 17:30
Aanmelding: verplicht via het onderstaande formulier.
Locatie: Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam (kaart)

Wassalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid


Aanmeldingsformulier

Kom je niet alleen en wil je jouw familie of vrienden ook aanmelden? Geef dan ajb het aantal mensen aan dat je naast jou wil aanmelden.