Lezing: ‘Marokkanen halen weer het nieuws’ | Martijn de Koning | zaterdag 19 april 2014

Lezing: ‘Marokkanen halen weer het nieuws’ | Martijn de Koning | zaterdag 19 april 2014

Posted on woensdag 16 april 2014 in Activiteiten

Marokkanen halen weer t nieuws

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Deze bijeenkomst staat in het teken van ‘Marokkanen in de Nederlandse samenleving’

Marokkanen halen het nieuws. Een combinatie die vrijwel onvermijdbaar is de laatste maanden, of kunnen we beter zeggen de laatste jaren? De begrippen “Noord- Afrikaanse komaf” of “Marokkaanse hangjongeren” vallen in zoveel nieuwsuitzendingen, dat ze bijna onmisbaar zijn. En alsof dit nog niet genoeg was, kwam ook nog eens de beruchte uitspraak ‘Meer of minder Marokkanen…’ om het hoekje kijken.

Na deze uitspraak ontstond er erg veel ophef. In het verleden zijn er veel uitspraken gedaan over moslims en Marokkanen, die je als discriminerend of beledigend kunt opvatten. Maar waarom heeft juist deze uitspraak tot zoveel ophef geleid?

En waar komt het negatieve beeld over Marokkanen in de Nederlandse samenleving toch vandaan? Zijn het juist deze uitspraken in de media die het beeld over Marokkanen elke keer weer een stuk zwarter maken? Of ligt het toch echt aan de Marokkaanse cultuur? Zijn Marokkanen niet gewoon moeilijke en koppige mensen die niet willen luisteren?

Is het überhaupt mogelijk om een positief beeld over Marokkanen te creëren in deze samenleving?

Ben je benieuwd naar de antwoorden op de bovenstaande vragen, kom dan zaterdag 19 april aanstaande naar de bijeenkomst met als gastspreker antropoloog Martijn de Koning. Hij heeft onderzoek gedaan naar Marokkanen en hun identiteit en zou graag zijn kennis met ons willen delen. Tevens zullen er verschillende organisaties aanwezig zijn om mee te spreken, discussiëren over dit onderwerp.

Belangrijke informatie in het kort:
Lezing: ‘Marokkanen halen weer het nieuws’
Dag: zaterdag 19 april 2014
Tijd: 17.30 uur (inloop) 18.00 – 20.30
Aanmelding: verplicht via het onderstaande formulier.
Locatie: Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam (kaart)

Wassalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid