Lezing & Iftar | Het Beleven van de Koran | Abdel Hafid Mahla | zaterdag 3 aug 2013

Lezing & Iftar | Het Beleven van de Koran | Abdel Hafid Mahla | zaterdag 3 aug 2013

Posted on zaterdag 3 augustus 2013 in Activiteiten

Het beleven van de Koran

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم

Zoals jullie weten, hebben wij gedurende deze speciale maand al drie geslaagde lezingen en iftars mogen organiseren, elhamdu lillah. Aanstaande zaterdag is het weer zover! Dan is de laatste grote lezing en iftar van de maand Ramadan aan de beurt in sha Allah.

كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ

‘(Dit is) een gezegend Boek dat Wij aan jou hebben neergezonden opdat zij Zijn Verzen zullen overpeinzen en opdat de bezitters van verstand er lering uit trekken.’ (Soerah Shad: 29)

أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا

‘Denken zij dan niet na over de Koran? Er zijn zelfs sloten op hun harten.’ (Soerah Mohammed: 24)

De maand Ramadan is de maand waarin wij allen moeten stilstaan bij de woorden van Allah in de Koran. De woorden van Allah zijn heilig en verheven boven woorden uit andere niet-heilige boeken. Gedurende Ramadan probeert de moslim om minimaal één keer de Koran uit te lezen, als het niet vaker is. Maar staat hij/zij ook stil bij de betekenis van de woorden van Allah, om deze te kunnen overpeinzen? Zodra wij de betekenis van de woorden van Allah begrijpen, zullen de woorden van Allah ons raken in onze harten en uiteindelijk kunnen wij handelen naar de woorden van Allah. Je moet de Koran beleven!

Tijdens onze lezing & iftar van aanstaande zaterdag zal ustadh Abdul Hafid Mahla ons hierover meer vertellen en ons meenemen in zijn lezing over ‘Het beleven van de Koran’. Wij hopen een ieder van jullie aanstaande zaterdag te mogen verwelkomen, zodat wij gezamenlijk het beste kunnen maken van onze laatste iftar.

Iedereen is welkom vanaf 19:30 uur bij Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam.

Aanmelden is hiervoor verplicht via de onderstaande formulier.


Update zondag 3 aug 18:53: Aanmelden voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.