Lezing & Iftar | Leegte & Zingeving | Iliass El Hadioui | zondag 21 juli 2013

Lezing & Iftar | Leegte & Zingeving | Iliass El Hadioui | zondag 21 juli 2013

Posted on zondag 21 juli 2013 in Activiteiten

Leegte_zingeving_hadioui

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم

Ramadan biedt iedereen een uitgelezen kans om eens stil te staan bij de eigen identiteit en de rol van religiositeit en spiritualiteit in de samenleving en in ieders eigen leven. Het is een mooie gelegenheid om eens – buiten de sleur van het dagelijkse bestaan – van een afstandje je eigen positie en die van de islamitische gemeenschap in Nederland te beschouwen.

Binnen onze gemeenschap zijn er mensen die enkel materialistische doelen nastreven. Zij hebben vaak last van een leegte in hun bestaan, die niet op te vullen is met materiële welvaart. Aan de andere kant zijn de mensen die religieuze regels strikt en ‘naar de letter’ naleven ook niet gevrijwaard van spirituele armoede.

Tijdens onze Publieksdiscussie & Iftar aanstaande zondag, deelt socioloog Iliass El Hadioui zijn observaties over hoe binnen de islamitische gemeenschap in Nederland wordt omgesprongen met spiritualiteit, zingeving en leegte. Daarnaast is er volop gelegenheid tot discussie over deze onderwerpen en de manier waarop deze onderwerpen ons persoonlijk raken. Hoe zorg je er bijv. voor dat je voortdurend voor ogen hebt wat de ‘zin’ is van jouw leven? Hoe moet je omspringen met een incidenteel gevoel van leegte? Is dat überhaupt problematisch of is dat juist gezond? Wat is de rol van de gemeenschap in de ontwikkeling van je persoonlijke spirituele beleving?

Kom zondag naar deze Publieksdiscussie & Iftar en doe mee aan de discussie! Vergeet je niet aan te melden! (zie onderstaande formulier)

Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur bij Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam.


View Larger Map