Lezing: ‘De Ontdekkingsreis van de ziel’ | Hassan Barzizaoua | zondag 1 december 2013

Lezing: ‘De Ontdekkingsreis van de ziel’ | Hassan Barzizaoua | zondag 1 december 2013

Posted on woensdag 27 november 2013 in Activiteiten

ontdekkingsreis_barzizaoua

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم

Het is weer zo ver, tijd voor een grote lezing. Dit keer met de titel ‘De ontdekkingsreis van de ziel’, gegeven door ustadh Hassan Barzizaoua.

39_42

Allah neemt de zielen van de mensen op wanneer zij sterven en ook van hen die niet sterven tijdens hun slaap. Dan houdt Hij die achter die Hij ten dode heeft opgeschreven en zendt de overigen tot een bepaalde tijd (in het lichaam) terug. Hierin schuilen waarlijk tekenen voor mensen die nadenken. (Surah Az-Zomar, vers 42).

Ieder persoon weet dat de ziel ons lichaam heeft verwelkomd en afscheid van ons neemt. Maar de vraag nu luidt; wat is de rol van de ziel in ons leven voor de dood? Allah heeft ons geschapen met een zichtbaar lichaam, en een onzichtbaar ziel. Zoals het lichaam zich moet voeden, moeten onze zielen ook gevoed worden. Maar hoe doen we dit als we niet weten wie het is en wat het doet? Is onze ziel beperkt, omdat het nu een onderdeel uitmaakt van ons lichaam? Of komen we er pas achter wanneer onze zielen gaan reizen naar de Heer Der Werelden?

Dit en nog veel meer vragen zullen zondag 1 december beantwoord worden door onze geliefde broeder Hassan Barzizaoua. Hij zal ons een interessante en leerzame lezing verzorgen over de betekenis van onze ziel in ons dagelijks leven.

Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur!

Belangrijke informatie in het kort:

Lezing: ‘De ontdekkingsreis van de ziel’ door Hassan Barzizaoua
Dag: Zondag 1 december a.s.
Tijd: 15:00 uur (inloop)
Locatie: Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam


View Larger Map