Hadith nr. 1

Posted on zaterdag 1 januari 2011 in Hadith van de Week


رَوَى البُخَارِي عَنْ أَبِي هُرَيرَةَ أَنَّ الرَّسُولَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: قَالَ اللهُ تَعَالَى: مَا تَقَرَّبَ إليَّ عَبْدِي بِشَيْءٍ أَحَبُّ إليَّ مِمَّا افتَرَضْتُ عَلَيْهِ، وَلَا يَزَالُ عَبْدِي يَتَقَرَّبُ إليَّ بِالنَوَافِلِ حَتَّى أُحِبَّهُ، فَإذَا أَحْبَبتَهُ كُنْتُ سَمْعَهُ الَّذِي يَسْمَعُ بِهِ، وَبَصَرُهُ الَّذِي يَبْصُرُ بِهِ، وَيَدَهُ الَّتِي يَبْطِشُ بِهَا، وَرِجْلَهُ الَّتِي يَمْشِي بِهَا، وَلَئِنْ سَأَلَنِي لَأُعْطِيَنَّهُ، وَلَئِنْ اسْتَعَاذَنِي لَأُعِيذَنَّهُ

Door al-Bukhari is overgeleverd, via Abu Huraira, dat de profeet (saw) heeft gezegd: Allah heeft gezegd: Mijn dienaar komt niet nader tot mij met iets wat bij Mij meer geliefd is, dan wat ik voor hem verplicht heb gesteld. En Mijn dienaar blijft nader tot mij komen met vrijwillige daden, totdat Ik van hem hou. En als Ik van hem hou, ben Ik zijn gehoor waarmee hij hoort, de ogen waarmee hij ziet, de hand waarmee hij slaat en het been waarmee hij loopt. Als hij Mij iets zou vragen, zou Ik het zeker aan hem geven. Als hij Mijn bescherming zoekt, zou Ik hem zeker Mijn bescherming verschaffen.