Lezing (intro) & Cursus | FIQH SHAFI’I | BLOK 1 – REINHEID | USTADH ABDELWAHID BEN SIAMAR | 24 maart 2015

Lezing (intro) & Cursus | FIQH SHAFI’I | BLOK 1 – REINHEID | USTADH ABDELWAHID BEN SIAMAR | 24 maart 2015

Posted on donderdag 12 maart 2015 in Activiteiten

Fiqh_Shafi'i_blok1

 

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم ورحمة اللّٰه وبركاته

Weet jij wat de verplichtingen zijn van jou Wudhu (rituele wassing)? Heb jij een duidelijk inzicht in de zaken die jou Salah (gebed) wel of niet geldig maken? Welke zaken verbreken het vasten en hoe bepaal je hoeveel Zakat (aalmoes) je moet betalen? Deze zaken worden allemaal bepaald aan de hand van de wetenschap van Fiqh (jurisprudentie). Hoe bekend ben jij met deze plichtleer binnen de Islam?

Als dit jou interesse heeft gewekt en jij meer te weten wil komen over Fiqh, kunnen we je mededelen dat we zondag 15 maart van 15.00 – 16.30 een introductie-lezing zullen houden over de Fiqh volgens de Shafi’i wetsschool! Vanaf dinsdag 24 maart zal Fiqh Shafi’i van start zal gaan, gegeven door Ustadh Abdelwahid Bensiamar; een jonge student die zich toewijd aan het doceren van jongeren! Voor maar €30,- euro zal de Ustadh klassikaal en intensief de Shafi’i wetschool behandelen!

Ustadh Ben Siamar zal op dezelfde startdatum weer starten met Fiqh Al Seerah (levensloop van de profeet saw ) – beginnend met de tweede blok – waar we ons wat gaan verdiepen in de leringen uit de leefwijze van onze geliefde saw. Voor maar €50,- (€45,- voor JCVE-leden) per blok kun je je inschrijven voor beide cursussen, beide gedoceerd door Ustadh Bensiamar. Ook kan je kiezen 1 vak te volgen voor maar €30,- (€25,- voor JCVE-leden) per blok. Een blok duurt 8 lessen en daarna is er een optioneel examen voor de leergierige studenten die hun kennis willen meten.

Om te verzekeren dat de deelnemers hier serieus mee omgaan, is inschrijven verplicht en moet inschrijfgeld betaald worden, alvorens men deelneemt aan de cursus. Na het eerste blok kun je je altijd inschrijven voor een vervolgblok. Mis deze unieke kans op traditionele kennis niet!

LET OP: Het inschrijvingsgeld moet bij de lessen van 24 maart 2015 voldaan zijn, anders vervalt je inschrijving en zullen wij de eerst volgende op de wachtlijst uitnodigen. De inschrijving sluit op maandag 23 maart 2015 om 23:59
LET OP: Inschrijven gaat via de mail. Vermeld je volledige naam, e-mail en mobiele nummer. De e-mail is cursus@jcve.nl.
LET OP: De cursus begint alleen als het aantal aanmeldingen boven de 20 is. Wij kunnen hierdoor geen inschrijving garanderen tenzij deze door ons is bevestigd.

In het kort:

Introductielezing | Fiqh Shafi’i | Ustadh Abdelwahid Bensiamar
Datum: 15 maart 2015
Tijdstip: 15:00 – 16:30
Locatie: Schietbaanlaan 100A, 3021LN, Rotterdam.

Cursus | Fiqh Shafi’i | Blok 1 – Reinheid
Startdatum: 24 maart 2015
Lesdag & tijdstip: Dinsdag 18.00 – 19.15
Inschrijven via: cursus@jcve.nl
Kosten (2 vakken): €50 per blok (JCVE-leden: €45)
Kosten (1 vak): €30 per blok (JCVE-leden: €25)


View Larger Map

Moge Allah jullie zegenen!
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid