Dé Conferentie 2016 | I am Muslim | Veelgestelde vragen

Dé Conferentie 2016 | I am Muslim | Veelgestelde vragen

Posted on zaterdag 9 april 2016 in Dé Conferentie

De-Conferentie-2016_online

1. Zijn de mannen en vrouwen van elkaar gescheiden?

De conferentie vindt plaats in één zaal waar de mogelijkheid wordt gegeven om gescheiden te zitten. Ook wordt er een zone beschikbaar gesteld waar mensen kunnen zitten die mahram zijn voor elkaar. De zaal is te betreden via aparte ingangen.

2. Is er kinderopvang aanwezig tijdens de conferentie?

Ja, voor kinderen van 4-10 jaar is er kinderopvang aanwezig in de Tuinkamer in de Rotterdamse Schouwburg. Voor kinderopvang vragen wij een vergoeding van €5 per kind.

3. Waar kan ik eten en drinken kopen?

Er is de mogelijkheid om eten en drinken buiten de zaal te kopen en te nuttigen tijdens de pauze. Er kan zowel contant als met PIN betaald worden.

4. Kan ik foto’s maken of gebruik maken van overig opnameapparatuur?

Er mogen alleen foto’s worden gemaakt zonder het gebruik van een flitser. Het is niet toegestaan om te filmen.

5. Is er mogelijkheid tot het uitvoeren van het gebed?

De conferentie is zo ingedeeld dat wij tijdens gebedstijden de ruimte en tijd geven voor het uitvoeren van het gebed. We hebben twee ruimten ter beschikking gesteld (één voor de vrouwen en één voor de mannen) voor het uitvoeren van het gebed. Onze vrijwilligers zullen alle gebedsgangers naar de juiste ruimte begeleiden

6. Is er rekening gehouden met mindervalide bezoekers?

Ja, wij hebben zowel op het gebied van zitplaatsen, begeleiding en persoonlijke verzorging(toiletten) maatregelen getroffen om het voor mindervaliden zo aangenaam mogelijk te maken en te voldoen aan hun behoeften. Indien u een mindervalide-zitplaats nodig heeft, meld dit dan van tevoren via onze Facebook-pagina, of door een mail te sturen naar info@jcve.nl.

7. Kan ik mijn kaartje ook aan de kassa kopen?

Zolang de voorraad strekt kunnen losse kaartjes ook aan de kassa gekocht worden voor € 15. Wij raden je overigens aan om de kaartjes vooraf online of bij één van onze verkooppunten te kopen. Deze kosten slechts € 13. Ook reserveer je op deze manier vooraf een plek en voorkom je teleurstellingen aan de kassa. Kaartjes bestellen kan via http://jcve.nl/product/kaartje-conferentie-2016/. Het verlaagde tarief van € 13 geldt tot 16 april 23.59 uur.

8. Kan ik geld pinnen aan de kassa of in de buurt van het theater?

Aan de kassa kan er gepind worden. Mocht je liever buiten het theater geld willen pinnen dan kan je terecht bij de dichtstbijzijnde geldautomaat van ING aan de Korte Lijnbaan of het geldautomaat in de Albert Heijn-supermarkt aan het Schouwburgplein (op zondagen geopend vanaf 10.00 uur).

9. Waarom is De Conferentie dit jaar in de Rotterdamse Schouwburg?

Elk jaar is het weer ons doel om voor jullie een leerzame, inspirerende en onvergetelijke dag te organiseren, en het is onze overtuiging dat ook de locatie daar een belangrijke rol in speelt. In de afgelopen jaren hebben we De Conferentie georganiseerd in verschillende mooie zalen in Rotterdam (Hofpleintheater en Theater Zuidplein), maar dit keer staat de állermooiste zaal van Rotterdam op het programma: de Grote Zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Met bijna 900 zitplaatsen is deze zaal ook een stuk groter dan onze eerdere zalen.

10. Op welke manieren is de Rotterdamse Schouwburg bereikbaar?

De Rotterdamse Schouwburg ligt in hartje Rotterdam en is daarom uitstekend te bereiken met de fiets, het OV en de auto.

FIETS

Het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar met de fiets. Stippel jouw route met de fiets naar De Rotterdamse Schouwburg hier uit: http://routeplanner.fietsersbond.nl/

METRO

Zowel metrolijn D (tussen Spijkenisse en Rotterdam) als metrolijn E (tussen Den Haag en Rotterdam-Zuid) stoppen bij Rotterdam Centraal. Dit is op enkele minuten lopen van de Rotterdamse Schouwburg.

TREIN

De Rotterdamse Schouwburg staat in hartje Rotterdam, op slechts een steenworp afstand van het vernieuwde Centraal station. Vanuit alle windstreken arriveren er treinen op Rotterdam Centraal; je bent er al binnen 18 minuten vanuit Den Haag HS, 38 minuten vanuit Utrecht Centraal, 41 minuten vanuit Amsterdam Centraal en 32 minuten vanaf Antwerpen Centraal.
Kijk op www.ns.nl om jouw treinreis te plannen.

TRAM

De Rotterdamse Schouwburg bevindt zich op loopafstand van de tramhaltes op Rotterdam Centraal en Kruisplein. Hier stoppen de volgende trams: 4, 7, 8, 12, 20, 21, 23, 24 en 25.

AUTO

  • Vanaf Amsterdam, Den Haag (A13): volg de borden ‘Centrum’ en ‘Centraal Station’, via ‘parkeercluster Rotterdam Centraal’ kom je in de juiste parkeergarage.
  • Vanaf Utrecht (A12, A20): neem afrit 14 (Rotterdam Centrum). Volg hierna de borden ‘Centrum’ en ‘Centraal Station’, via ‘parkeercluster Rotterdam Centraal’ kom je in de juiste parkeergarage.
  • Vanaf Vlissingen, Dordrecht, Breda (A16): neem afrit 25 (Rotterdam Centrum). Volg hierna de borden ‘Centrum’ en ‘Centraal Station’, via ‘parkeercluster Rotterdam Centraal’ kom je in de juiste parkeergarage.

11. Ik kom met de auto. Kan ik parkeren in de buurt?

Je kunt je auto parkeren in de parkeergarage onder het Schouwburgplein. Je rijdt er via twee ingangen in:

  • er is een ingang aan het Schouwburgplein (voor de Rotterdamse Schouwburg)
  • of rijd via ‘parkeercluster Rotterdam Centraal’ (ingang via de Weenatunnel voor Centraal Station).
    Gebruikers van een navigatiesysteem adviseren we om Mauritsstraat 1 of Schouwburgplein 25 als bestemming in te voeren. De navigatie brengt je naar de ingang van parkeergarage Schouwburgplein.