Dé conferentie 2014: ‘The Art of Balance’

Posted on maandag 13 januari 2014 in Activiteiten, Dé Conferentie

conferentie_2014

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم


Een dag vol kennis, inspiratie en verdieping. Maak je klaar voor een programma met buitenlandse sprekers, geleerden en een Spoken Word! Dit jaar organiseert JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid, op zondag 16 februari 2014, voor de tweede maal een conferentie. Dit keer met de titel:

The Art of Balance; vooruitstrevend in een tijd van extremen.’

Vaak worstelen we met twee zaken: geloof en het wereldse leven. Moet ik deze twee zaken als aparte aspecten zien? Of zijn ze juist verweven met elkaar? Hoe kom ik tot balans en hoe behoud ik deze?

We leven in een tijdperk waarin iedereen een mening heeft en deze graag laat horen; of het nu op tv, radio of internet is. Niet alleen niet-moslims over moslims. Ook moslims onder elkaar ventileren sterke meningen naar elkaar toe, wat leidt tot spanningen en verzuiling binnen onze eigen gemeenschap.

De islam brengt de perfecte balans in een tijd waarin extremen ons van alle kanten lijken te omsingelen. Ons geloof leert ons te streven naar innerlijke rust, succes en bescheidenheid. Oftewel; de islam leert ons vooruitstrevend te zijn in een tijd van extremen.

Maar, hoe bereik ik dit?

Om deze vraag te beantwoorden heeft JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid de meest interessante en inspirerende topsprekers uitgenodigd om hun licht te schijnen op balans en vooruitstrevendheid.

Wie mogen jullie verwachten? Jullie mogen verwachten, helemaal uit de VS, Shaykh Dr. Muhammad Al-Ninowy; schrijver, imam en geleerde aan Al-Madina Instituut. Shaykh Said El Mokadmi, oprichter van onderwijsinstituut Al Islah. De welbekende Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, rector en oprichter van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR), onderzoeker en actief schrijver. En tot slot één van de weinige vrouwelijke sprekers binnen de moslimgemeenschap, tevens voorzitter van stichting Dar al-Arqam, zuster Salima Roelse.

Ook zullen we je trakteren op Spoken Word van ons eigen lid broeder Curtis Shareef!

Wees er snel bij. Klik hier en koop NU je kaartje online.

Na het succes van vorig jaar belooft ook deze conferentie heel veel moois! Mis het niet en zorg dat je ook bij ‘The Art of Balance’ bent!

Volg ons op Facebook en kom meer te weten over de conferentie en onze overige activiteiten!