Dé conferentie 2014: ‘The Art of Balance’ | Sprekers

Dé conferentie 2014: ‘The Art of Balance’ | Sprekers

Posted on vrijdag 14 februari 2014 in Dé Conferentie

Shaykh al-Ninowy

Prof. dr. Akgunduz

Zuster Salima

Biografie van Shaykh Said el Mokadmi

We hebben allemaal weleens kennis gemaakt met Shaykh Said el Mokadmi. Maar wie van jullie heeft wel eens zijn volledige biografie gelezen? Speciaal voor ons heeft Shaykh Said zijn fascinerende biografie voor ons beschikbaar gesteld. Lees en leer de Shaykh werkelijk kennen!

Shaykh ul-Hadith Said ibn Ahmad el-Mokadmi is een traditioneel en academisch opgeleide geleerde, die in verschillende delen van de wereld aan verschillende erkende Islamitische universiteiten gestudeerd heeft.

Verenigd Koninkrijk:

Zijn academische studieloopbaan is hij op jonge leeftijd begonnen aan “The Institute of Islamic Education” in Dewsbury, het Verenigd Koninkrijk, waar de Shaykh op jonge leeftijd de Koran heeft gememoriseerd en onderlegd werd in de basis van de Islamitische wetenschappen.

Marokko:

Vervolgens is de Shaykh afgereisd naar Marokko om zich onder begeleiding van vooraanstaande geleerden te specialiseren in Maliki fiqh, Hadithwetenschappen en het Arabisch. Tot zijn onderwijzers in Marokko behoorden onder andere Al-muhadith Sidi Abdullah At-Talidi, Shaykh Ahmad Al-Rommanie en Shaykh Mustafa Buyahyaoui.

Na zijn studie in Marokko heeft de Shaykh zijn studie in het Verenigd Koninkrijk voortgezet aan de “Darul-Uloom Bury” waar de Shaykh zijn Bachelor in de Hadith wetenschappen heeft behaald onder begeleiding van o.a. Shaykh Motala en Shaykh Abdurrahiem.

Al Azhar Universiteit:

De academische loopbaan van de Shaykh heeft hierna zijn vervolg gehad aan de prominente Al-Azhar universiteit in Egypte. Daar heeft de Shaykh zich verder gespecialiseerd in Hadith wetenschappen en in het licht hiervan zijn Bachelor graad bemachtigd.

India:

Om zijn specialisatie te voltooien heeft de Shaykh zijn hadithstudie voortgezet aan de prestigieuze Jamia Nizamia Hydrabad, India. Aan deze universiteit is de Shaykh Cum laude afgestudeerd in de Master Hadith wetenschappen. Daarnaast heeft de Shaykh zich in Bahrain gespecialiseerd in de wetenschap van Islamic Finance.

Zijn traditionele opleiding heeft de Shaykh gaandeweg zijn academische loopbaan gevolgd bij vooraanstaande geleerden over heel de wereld. Tot een aantal van zijn onderwijzers behoren:

 • Al-Muhadith Sidi Abdullah At-Talidi (Marokko).
 • Shaykh Mustafa Buyahyaoui (Marokko).
 • Shaykh Mohamed Kamal (V.K.).
 • Shaykh ul-Manatiqa Fadlu Rahiem (V.K.).
 • Shaykh ul-Hadith Yousuf Moutala (V.K.).
 • Shaykh Hashim (Saudi-Arabië).
 • Shaykh ul-Hadith Sayf ur-Rahmaan Al-Mohannad Al-Makki (Saudi-Arabië).
 • Shaykh Mohamed Israeel An-Nadawi (India).
 • Shaykh Thanaullah Al-Madani (India).
 • Shaykh Abdulwakeel Al-Hashimi (Bahrain).
 • Shaykh Nizam Muhammad Seleh Yaqubi (Bahrain).

Dit zijn slechts een aantal geleerden onder wiens begeleiding de Shaykh traditioneel is opgeleid. Van al deze geleerden heeft de Shaykh Ijazaat in sanad al-muttasilah (authorisaties in de ketting van overleveraars) verkregen. Deze Ijazaat (authorisaties) hebben betrekking op alle Islamitische wetenschappen zoals Fiqh, Aqeedah, Hadith, Koran etc.

Shaykh Said is een van de weinige geleerden in Nederland waarvan de kettingen van zijn Ijazaat (autorisaties) reiken tot en met de Profeet Muhammad (sallallahu alayhi wa sallam).

Al Islah Instituut

Momenteel is Shaykh Said voorzitter van Stichting Al-Islah waar hij tevens de medeoprichter van is. Bovendien verzorgt hij verschillende lessen en lezingen in zowel Nederland als in het buitenland