Cursussen: ‘Riyad As-Salihien’ & ‘Fiqh An-Nikah’ | Ustadh Mohamed Aarab | Voorjaar 2017

Cursussen: ‘Riyad As-Salihien’ & ‘Fiqh An-Nikah’ | Ustadh Mohamed Aarab | Voorjaar 2017

Posted on zaterdag 28 januari 2017 in Activiteiten

 

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم ورحمة اللّٰه وبركاته

Met het voorjaar in zicht begint er weer een nieuwe reeks cursussen bij JCVE. Op vrijdagavond hebben we “Riyad As-Salihien” en op zaterdagavond “Fiqh An-Nikah”. De cursussen zullen ongeveer 12 maanden duren. Deze inschrijving is alleen voor de periode februari t/m juni.

CURSUS: Riyad As-Salihien

cursus_Riyad_As_Salihien

In de geschiedenis van onze prachtige religie is er in een periode van 1400 jaar honderdduizenden boeken geschreven over de wetenschappen binnen onze religie. Sommige boeken zijn verloren gegaan, andere boeken hebben weten stand te houden en hebben de tand des tijds overleefd. Wanneer er wordt gesproken over hadithverzamelingen dan komt er een boek bij velen in gedachte, namelijk “Riyad as-Salihien” (“Tuinen der Oprechten”). Dit prachtige boek dat werd geschreven door Imam Nawawi met een doel in gedachte, hij wilde namelijk iedereen van de profeet (vzmh) laten houden. Hiervoor stelde hij drie boekwerken samen, die elk waren gericht op een andere doelgroep. Voor de absolute beginners was er de “Veertig Hadiths” (الأربعون النووية), met de belangrijkste overleveringen van de profeet (vzmh), die het fundament vormen voor het begrijpen van de sunnah. Voor de geleerden was er de uitleg van Sahih Muslim (المنهاج في شرح صحيح مسلم بن الحجاج). Daartussen zat “Tuinen der Oprechten” (رياض الصالحين من كلام سيد المرسلين), waarin meer dan 1900 overleveringen een volledig beeld schetsen van hoe de sunnah van de profeet (vzmh) eruit ziet in zaken van aanbidding, verboden en etiquette. Niet alleen werd dit boek een van de pilaren die werd onderwezen in het vak van hadith, maar het werd ook een must voor elk huishouden vanwege zijn prachtige inhoud en indeling. Waar men moslims vindt, daar vindt men ook Riyad as-Salihien.

Daarom slaan JCVE en SV As-Sirat de handen in elkaar om een prachtige cursus voor jullie te verzorgen! Onze geliefde Ustadh Mohamed Aarab zal de overleveringen in dit boek behandelen op verschillende wijzen, namelijk inhoudelijk, taalkundig, de toepassing, etc.
Mis deze buitenkans dus niet! Het is een prachtige mogelijkheid om de overleveringen van onze profeet (vzmh) op een dieper niveau te begrijpen en een sterkere relatie met Allah aan te gaan.

Vanaf vrijdag 3 februari gaan we wekelijks van slag, in het oude gebouw van Ettaouhid (Schietbaanlaan 100a, Rotterdam). Schrijf je in via onderstaand formulier!

In het kort

Cursus: Riyad as-Salihien
Docent: Ustadh Mohamed Aarab (hafidahullah)
Tijd: Elke vrijdag, tussen 18:30 en 20:30
Adres: Schietbaanlaan 100A, 3021 LN ROTTERDAM
Prijs voor deze cursus (februari t/m juni): €85 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €75)
Prijs voor beide cursussen (februari t/m juni): €150 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €130)
Aanmelding via: het onderstaande formulier
BETALING IN MAANDELIJKSE TERMIJNEN MOGELIJK


CURSUS: Fiqh An-Nikah

Voor het eerst in Nederland de klassieke behandeling van het Islamitische huwelijk (volgens de Maliki en Hanafi wetschool).
cursus_Riyad_As_Salihien

Het succes van de Islamitische beschaving is gebaseerd op een hele belangrijke Soennah: het huwelijk van de Profeet (vzmh) dat als voorbeeld aan ons is gegeven door Allah. Het huwelijk is immers de hoeksteen van de samenleving. Het huwelijk wordt geprezen in de Islam en is een genade van Allah aan de mens; ‘… En Hij heeft tussen jullie liefde en genade geplaatst …’ (Soerah: Ar-Roem 30:21). Tegelijkertijd is een liefdevol huwelijk een van de grootste aanbiddingen; ‘Wanneer een dienaar trouwt, heeft hij de helft van zijn religie compleet gemaakt; laat hem daarom taqwa van Allah hebben voor de andere helft’ (Hadith). In de 21ste eeuw staat het huwelijksleven onder veel druk. De belangrijkste reden daarvoor is dat er geen duidelijk voorbeeld is; wat is nou een perfect huwelijk en hoe ziet dat eruit?

JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid (JCVE) organiseert een unieke lessenreeks die je niet wil missen! Voor het eerst in Nederland wordt uitgebreid het Islamitische huwelijk behandeld volgens de authentieke Maliki en Hanafi fiqhbronnen; gegeven door niemand minder dan Shaykh Mohammed Aarab! Om een succesvol en liefdevol huwelijk te hebben waarmee je dichter bij Allah komt, is het ten eerste noodzakelijk om te weten wat een geldig huwelijk is. Een geldig huwelijk voldoet aan de regels die Allah en Zijn Profeet (vzmh) ons hebben opgedragen om het huwelijksleven naar in te richten.

In deze cursus leer je de vereiste intenties, voorwaarden en vereisten van een geldig huwelijk. Verder leer je geschikte en verboden huwelijkskandidaten, juridische conflicten in huwelijken, echtscheidingen. Kortom, je leert niet alleen in veel detail wat de regels zijn in en rondom het Islamitische huwelijk, maar je leert ook welke wijsheden Allah hierin heeft geplaatst.
Shaykh Mohammed Aarab zal de lessen verzorgen vanuit de Maliki wetschool maar zal daar waar nodig de verschillen met de Hanafi wetschool behandelen. Op deze manier wordt het huwelijk behandeld volgens de twee grootste wetscholen binnen de Islam.

  • Het boek wat Shaykh Mohammed Aarab zal gebruiken is het encyclopedische werk in Maliki fiqh genaamd ‘De Fiqh van de Maliki school en diens bewijzen (fiqh al-Maliki wa adillatuhu)’.
  • Het boek ‘al-ikhtiyar fi ta’lil al-mukhtar’ wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeken in de Hanafi fiqh die nog steeds op veel traditionele en moderne universiteiten en instituten wordt gebruikt.

Wil je een gezegend huwelijk waarmee je dichterbij Allah komt, dan is dit een cursus die je absoluut niet wil missen.
Vanaf zaterdag 4 februari wordt deze cursus wekelijks verzorgd in het nieuwe gebouw van Ettaouhid (Kogelvangerstraat 114, Rotterdam).

In het kort

Cursus: Fiqh van de Nikah, vanuit de Hanafi en Maliki Wetscholen
Docent: Ustadh Mohamed Aarab (hafidahullah)
Doelgroep: voor getrouwden EN niet-getrouwden
Tijd: Elke zaterdag, tussen 19:30 en 21:30
Adres: Kogelvangerstraat 114, 3014 ZP ROTTERDAM
Prijs voor deze cursus (februari t/m juni): €85 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €75)
Prijs voor beide cursussen (februari t/m juni): €150 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €130)
Aanmelding via: het onderstaande formulier


Wa’ssalaamoe alaikom