Cursus: ‘Fiqh van de Sierah’ | Blok 1 | Ustadh Abdelwahid Bensiamar | Dinsdag 2 december 2014

Cursus: ‘Fiqh van de Sierah’ | Blok 1 | Ustadh Abdelwahid Bensiamar | Dinsdag 2 december 2014

Posted on dinsdag 25 november 2014 in Activiteiten

Sierah

Assalamoe aleikom beste broeders en zusters,

السلام عليكم ورحمة اللّٰه وبركاته

Vaak horen we verhalen over het leven van de Profeet vrede zij met hem. Mooie verhalen die ons inspireren, motiveren en ons aan het denken zetten over ons eigen leven. Hij, de Profeet (saw) vrede zij met hem, de Boodschapper van Allah is het beste voorbeeld wat wij kunnen nemen. Maar we moeten ons realiseren dat zijn leven meer was dan alleen maar een mooi inspirerend verhaal. Zijn leven is een leidraad voor wat ons als Moslims definieert. Het kompas wat je in de juiste richting wijst om het einddoel te bereiken. Het tevredenstellen van jou Schepper en Hem aanbidden.

Voor de leek is het eigenlijk onmogelijk om het leven van onze geliefde Profeet te interpreteren en de lessen hieruit kristalhelder te vertalen naar de situatie waar wij ons nu in verkeren. Echter hebben de geleerden van weleer dat wel kunnen doen. Met hun kennis over de Quran en Sunnah, en expertise en inzicht van zowel het heden als het verleden, sloegen zij bruggen tussen de hedendaagse moslim, en het leven van de Profeet (saw), vrede zij met hem. Daarom bieden wij van uit de JongerenCommise Vereniging Ettaouhid een cursus Fiqh van de Sierah aan. Ustadh Abdelwahid Bensiamar zal aan de hand van de “Fiqh us Sierah” van Dr. Shaykh Mohammed Saíd Ramadan Al Bouti ( Rahimuhullah), het leven van de profeet bespreken in het licht van de Islamitische jurisprudentie.

Als dit jou interesse heeft gewekt en jij meer wil te weten komen over “Fiqh van de Sierah”, kunnen we je mededelen dat dinsdag 2 december de cursus van start zal gaan. We beginnen deze cursus met 1 gratis proefles. Aanmelden hiervoor is verplicht!

Voor maar 50 euro voor 1 blok zal ustadh Abdelwahid Bensiamar de “Fiqh van de Sierah” behandelen. De cursus zal starten, met de proefles, vanaf 2 December op de dinsdagavond van 18.30 to 20.30 uur bij vereniging Ettaouhid (schietbaanlaan 100a, Rotterdam) Het eerste blok duurt 10 Lessen (incl. proefles) en bij de tiende les is er een optioneel examen voor de liergierige studenten die hun kennis willen meten.

Om te verzekeren dat de deelnemers hier serieus mee omgaan, is inschrijven verplicht en moet inschrijfgeld betaald worden alvorens men deelneemt aan de volledige cursus. Deze bedraagt €50 per persoon voor één blok (voor JCVE-leden is dit slechts €40). Na het eerste blok kun je je altijd inschrijven voor een vervolgblok. Mis deze unieke kans op authentieke en traditionele kennis niet! Download nu het inschrijfformulier en stuur het ingevulde formulier op naar cursus@jcve.nl

LET OP: Het inschrijvingsgeld moet bij de les van 9 December voldaan zijn. Anders vervalt je inschrijving en zullen wij de eerst volgende op de wachtlijst uitnodigen. De inschrijving sluit op Maandag 8 december om 23:59
LET OP: Inschrijven gaat via een inschrijfformulier. Download nu gelijk het inschrijfformulier. Als je het formulier heb ingevuld, kan je dit opsturen naar cursus@jcve.nl.
LET OP: Omdat het aantal plaatsen beperkt is (50 cursisten) kunnen we geen inschrijving garanderen tenzij deze door ons is bevestigd.

In het kort:

Cursus: Fiqh van de Sierah
Docent: Ustadh Abdelwahid Bensiamar
Data (Blok 1): Elke Dinsdagavond vanaf 2 December 2014
Tijdstip: 18:30-20:30
Inschrijfformulier: Download
Inschrijven: cursus@jcve.nl
Prijs: €50 per blok (JCVE leden: €40)
Locatie: Schietbaanlaan 100a, 3021LN Rotterdam


View Larger Map

Wassalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid


Meld je aan voor de eerste gratis proof les via onderstaande formulier als je, je niet direct wilt aanmelden voor de cursus

Het kan zijn dat het formulier op sommige browsers niet zal werken. Onze excuses hiervoor, probeer met en andere browser totdat wij dit gefixt hebben. Jazak’Allah Ghairen voor jullie begrijp.

Aanmeldingsformulier

Kom je niet alleen en wil je jouw familie of vrienden ook aanmelden? Geef dan ajb het aantal mensen aan dat je naast jou wil aanmelden.