Dé Conferentie 2016 Live |
Stel hier je vraag!

Posted on zondag 17 april 2016 in Activiteiten, Dé Conferentie

Plaats hieronder je vraag voor de sprekers!

Plaats eerst de naam van de spreker waar je vraag aan gericht is, en vervolgens je vraag. Dit mag zowel in het Nederlands als het Engels.

  33 Comments

 1. Graag snapchat naam van mufti abu layt. Dank

  • Malm2014

 2. Salam aleykoem,
  Een vraag aan broeder Khattab:

  Ik weet dat dit een moeilijke vraag is, maar ik hoop dat ik in shaa allah een antwoord hierop kan krijgen.
  Waar kun je als moslim zijnde /Nederlandse burger het beste aankloppen als je iemand dichtbij je hebt staan die bewust een keuze maakt om een reis naar Syrië te gaan maken?

 3. @Abu Layth
  What is the most important lesson to learn our children? So they won’t be stubboInderdaad een mooi initiatief voor xenofoben. rn but focus on reclaiming the voice of reason.

  • @Abu Layth
   What is the most important lesson to learn our children? So they won’t be stubborn but focus on reclaiming the voice of reason.

 4. @Mufti
  Salam oe alaikoem,
  You just gave us a very interesting lecture abou the challenges we face nowadays as muslims. Thanks you for that.
  You said that we have to search for the flies in the ointment (Islam?). It sounded to me as if there are flaws in the Creation of Allah.
  Sure, I know that muslims nowadays dont practice Islam as they should be doing. But I strongly believe that the Islam itself is perfect.

 5. Question for mufti Abu Layth. What do you think about the dialogs between atheists and theists about science and religion? For example the (non-)existence of God. (Kalaam argument).

 6. Hoe kunnen alle zielen verklaard hebben dat Allah swt bestaat (hun Heer is) ? Hoe komt het dan dat er zoveel ongelovigen zijn? Waar gaat het mis als het ware?

  • Deze vraag is gesteld aan de tweede speker

 7. @Mohad el Sghiar

  Hoe kunnen wij (moslim/niet-moslim; man/vrouw) elkaar leren kennen? Welke stappen dienen wij hiervoor te ondernemen?

 8. Wat kan je doen als je man niet wil veranderen en in haram geld blijft leven. Ben ik net zo schuldig

 9. Ik zou graag willen weten wat de surprise act is. Deze vraag mag door beiden beantwoord worden =D.

 10. Stel dat ik met iemand van andere afkomst wil trouwen, maar mijn moeder keurt dit af, ook al is zij bekeerd als moslima. Moet ik naar mijn moeder luisteren of mag ik gewoon met haar trouwen. Ik weet dat mijn ouders niet mogen weigeren, maar ze doen het wel en ik wil ze niet laten vallen.

 11. Hoe kijkt u tegen hypotheekrente aan gezien we in Nederland leven en geen ander financieel leenstelsel hebben?

  Alvat bedankt

 12. Salaam,
  Ik hoop dat jullie me vraag kunnen beantwoorden. Ik wil trouwen met een niet Marokkaanse, maar wel een moslima maar me ouders accepteren het niet en willen geen contact meer met me als ik de keuze maak. Het gaat puur om afkomst. Ze is een moslima.
  Wat moet ik doen? Hoe moet ik handelen?
  Barak Allah oe fiekom.

 13. Vraagje aan de heer Sghair,
  We zien in deze samenleving vaak gebeuren dat er verschillende personen met elkaar wensen te huwen volgens de sunnah maar tegengewerkt worden door de autoritaire ouders die culturele belangen prioriteit geven over de islamitische belangen.
  mijn vraag in deze is hoe dient men om te gaan in deze vaak ingewikkelde en moeilijke situatie om de ouders toch te overtuigen en geen splitsing te veroorzaken tussen ouder en kind?

 14. Asalamoe3alaykoem

  Mijn vriendin is alhamdulilah teruggekeerd (bekeerd) dit is al enkele maanden. Ik zie dat ze het moeilijk heeft met het vast houden van haar geloof.. Hoe kan ik haar het beste helpen en begeleiden.

  Deze vraag is voor de 3e spreker.

 15. As salamu ‘alaykum,
  This question is for Mufti Abdurrahman and Mufti Abu Layth
  Why are contemporary issues such as racism not really studied in a manner that is backed by for example scientific evidence of stereotyping or other facts that are backed by experiments for example. What I mean is, for example racism, often it is said ‘we can’t be racist in Islam’, yet it happens often that people are racist though. Or another issue as child labor? These are issues that we as a Muslim deal with on a daily basis, yet there is not much sound coming from the Islamic community about this? If these issues are discussed, it might be the case that it will also attract the attention of non-Muslims for example.

 16. Asalamoe3alaykoem

  Ik kom uit een moeilijke scheiding. Ik probeer dit achter me te laten maar ik merk dat mijn ouders vooral mijn moeder het nog moeilijk vind. Hoe moet ik hier het beste mee omgaan. Ik wil dit graag afsluiten maar dit kan niet omdat m’n ouders me soort van tegenhouden.

 17. Salaam aleikom

  Vraag aan beide mufti

  Wat is hun beide mening /inzichten over evolutie theorie

 18. @ Abu Layth;
  What and how to advise a sister that has a relationship with an atheïst and is convinced that she can combine her faith and relationship.

 19. @ abu layth
  What and how to advise a sister that has a relationship with an atheïst and is convinced that she can combine her belief and relationship.
  And has intentioneel marrying hun without hij being converted to islam

 20. @mufti Abdur-Rahman. How can we learn our children to reason (free of assumption) and be a better person in a world full of segregation/ discrimination/islamiphobia/xenophobia/sexism (after we implement the 5 points you mentioned in your lecture in our life)

 21. Woonde elke ziel voor het leven in de eerste hemel, zo ja wilt u daar wat meer over vertellen

  • Voor de belgische spreker👆👆

 22. Waarom koran actie tijdens koniningsdag en niet met bevrijdingsdag?

 23. Er wordt verteld dat Hidjrah verplicht is. Emigreren naar een moslimland. Bewijsvoering Surat Nisa ayaah 97-99 en tafsir ibn Khatir.
  Klopt dit? Hoe moeten we dit begrijpen?

  Moge Allah sub7ana ta3ala jullie belonen.

 24. @Khattab
  U heeft het over beproevingen
  Depressie is een beproeving voor zover ik weet
  Kun je handvatten geven hoe om te gaan met je depressie
  Of hoe uit je depressie te komen?

  BarakAllahoefiek

 25. Ik zou graag een EERLIJK antwoord willen van de Nederlandse meneer van de montage (achterin) over zijn indruk van de conferentie…

  (Omdat hij naast zijn technische taken ook aandacht meeluistert..)

 26. Ik keek naar alkhataab en dacht:

  Ik HOU van jou omwille van Allah.

  Aangezien je in het hiernamaals zult zijn met diegene van wie je houdt wil ik tegen alkhataab zeggen: beter doe je je best!

 27. Ik wil heel graag een hoofddoek dragen maar vind het moeilijk door de tijd waar we nu in leven.(nagatieve media) Wat is de tip?

 28. Dit is een vraag voor de 1e spreker. Komt het door de Palestijnen zelf door de Arabische Leiders dat Palestina nog steeds bezet is?

  Deze vraag stel ik omdat u zei dat we eerst moeten beginnen bij ons zelf met de verandering, voordat we geholpen kunnen worden door Allah swt.

 29. Hoe kunnen we onze moslims die de islam in slecht daglicht brengen door middel van hard geschreeuw op straat, manier van kleden (vrouwen) naar het rechte pad toebrengen… En moeten we van de toekomst van de islam vrezen nu er veel mensen zonder kennis lopen en oo korte termijn van of moeder worden…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.