LEZING & IFTAR | De Koran in mijn leven | Broeder AlKhattab | zondag 20 juli 2014

LEZING & IFTAR | De Koran in mijn leven | Broeder AlKhattab | zondag 20 juli 2014

Posted on woensdag 16 juli 2014 in Activiteiten

Ramadan_2014_04

Assalamoe aleikom allemaal,

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Het einde van Ramadan nadert. Een maand die ons op een hoger spiritueel niveau heeft doen komen. Een maand vol kennis en zegeningen. Door al-Bukhari en Muslim is overgeleverd, op gezag van Abu Huraira, dat de Profeet (saw) het volgende heeft gezegd:

‘’Voor degenen die Ramadan staand doorbrengt (in nachtelijke gebeden) vanuit geloofsovertuiging en rekenend op een beloning, zullen voorgaande zonden worden vergeven’’

Datgene dat in de bovenstaande hadith vermeld is, is voor ons allen bekend. Voor de meeste moslims zijn het taraweeh-gebed, het uitlezen van de Koran en alle andere vormen van aanbidding in Ramadan geen probleem. In de rest van het jaar is dit echter helaas vaak niet het geval. Hoe komt dit? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat wij de rest van het jaar ook veel waarde hechten aan de dingen die Allah (swt) van ons vraagt in de Koran? Hoe zorgen we dat de waarde van de Koran in Ramadan voor ons net zo hoog blijft in de rest van jaar? Op deze vragen zal broeder Al Khattab zondag 20 juli in sha Allah een antwoord geven. Mis dit niet! Jullie zijn welkom vanaf 20.00 uur, bij Vereniging Ettaouhid, Schietbaanlaan 100a, Rotterdam.
Meld je nu aan via onderstaand formulier! Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Aanmelden is mogelijk tot zaterdag 19-07 23.59 uur. Daarna is aanmelding niet meer mogelijk.

Ook dit keer vindt er aansluitend aan de lezing een Iftar plaats. Iftars die mogelijk worden gemaakt door vrijwilligers die Fisabilillaahi, d.m.v. eigengemaakte hapjes of een financiële bijdrage, hun broeders en zusters het vasten laten verbreken. Zoals onze geliefde Profeet (saw) al zei:
”Degene die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degene van wie hij het vasten verbreekt), zonder dat de beloning van de vastende persoon enigszins verminderd wordt”.

Mis dus geen enkele kans om Hassanaat te verdienen! Daarnaast is er een gelegenheid voor het verrichten van de Maghreb-, Isha- en Taraweeh-gebeden.

WasSalaam,
JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid